Lifestyle Support

De gezondste investering in jezelf

Home Hennie van Driel Bioresonantie Laser/ Fotonentherapie  Behandeling ziekte van Lyme Behandelingen & werkwijze Tarieven Spagyriek Burn-out  Orthomoleculaire diëtetiek E.F.T therapie Gluten (Coeliakie) Advies  gewichtsbeheersing Klanten ervaringen Lifestyle-Support Lezingen

Hennie van Driel, Kerkhoflaan 5, 8381 BB Vledder | Tel. 0521-345798 | Mobiel. 06-11250008 | info@hennievandriel.nl

De gezondste investering in jezelf

Complementaire Natuurgeneeskundige praktijk in Vledder
voor gezondheidadvies,Bioresonantie en Laser/Fotonen therapie.

Lifestyle Support


Complementaire Natuurgeneeskundige praktijk in Vledder
voor gezondheidadvies,Bioresonantie en Laser/Fotonen therapie.


Hennie van Driel, Kerkhoflaan 5, 8381 BB Vledder | Tel. 0521-345798 | Mobiel. 06-11250008 | info@hennievandriel.nl

Gluten (Coeliakie)


Coeliakie is een permanente overgevoeligheid voor gluten, die in veel graansoorten, zoals tarwe, spelt, rogge, kamut, gerst, haver en triticale voorkomt.

Gluten Coeliakie patiënten mogen geen producten eten waarin glutenbevattende granen voorkomen. Wat mensen vaak niet weten dat het zeer belastend is voor de darmen en het immuun systeem. Door het wel te blijven eten. Er ontstaat een chronische ontsteking en afbraak van de darmvlokken(atrofie).

Het darmslijmvlies van de dunne darm is bedekt met darmvlokken en fijne uitstulpingen,de zogenaamde microvilli. Indien deze beschadigd zijn kunnen de voedingsstoffen niet meer worden opgenomen. Daardoor kunnen de belangrijke voedingsstoffen zoals eiwitten, vetten, koolhydraten,vitaminen en mineralen niet meer worden opgenomen met grote problemen voor de gehele gezondheid. Daardoor ontstaan grote tekorten en is er een groter risico op micro-organismen, zoals schimmels en een verminderde weerstand in het algemeen. In het ergste geval krijg men bloedarmoede.  Een glutenvrij dieet en ondersteuning voor de darmflora en/of supplementen kan de patiënt er weer boven op helpen.Gluten gevoeligheid gaat vaak samen met lactose-intolerantie. Het enzym lactase is daar onder andere de boosdoener van. Mensen met een gluten probleem missen dat enzym.  Glutenvrije granen zijn  maïs, rijst, gierst, peulvruchten, amarant, quinoa, boekweit, aardappelen, zoete aardappelen. Alle knol gewassen. Glutenvrije havermout. ( Rosies: te koop bij biologische winkels ).